Asfalterad väg - Hulting entreprenad

Fördelarna med asfalt

Asfalt är en mångsidig och hållbar beläggning som har använts i århundraden för att skapa smidiga och slitstarka ytor på vägar, parkeringsplatser, garageuppfarter samt andra både lätt och tungt trafikerade områden. Med rätt anpassning erbjuder nämligen asfalten en rad olika egenskaper så som ordentlig slitstyrka, ljuddämpning, flexibilitet samt skapar bra grepp för fordon. För dig som står i valet och kvalet mellan plattor och asfalt har vi på Hulting Entreprenad därför framtagit en sammanfattning av just asfaltens unika fördelar.

Mångsidighet och anpassningsbarhet

Asfalt kan enkelt anpassas efter olika användningsområden och önskemål. Beroende på trafikbelastning, klimat och syfte kan asfalten  möta specifika behov. För tungt trafikerade vägar kan en mer slitstark asfalt användas, medan lätt trafikerade områden kan ha en tunnare beläggning som kräver mindre underhåll. Denna flexibilitet gör asfalt till ett idealiskt material för olika infrastrukturprojekt.

 

 

Miljövänlig återvinnings-process

När asfalten väl är på plats på vägarna har den minimal miljöpåverkan och det bästa är att den är 100 procent återvinningsbar! Detta minskar mängden avfall och sparar naturresurser. Dessutom har vi vidtagit en rad åtgärder, så som användandet av avancerade filter, för en minskad miljöpåverkan och utsläpp även under själva produktionsstadiet.

 

 

Lång hållbarhet som kräver ytterst lite underhåll

Asfalterade ytor har en lång hållbarhet, vilket gör dem otroligt kostnadseffektiva på lång sikt. Tungt trafikerade vägar kan behöva visst underhåll var 6–10 år, medan mindre trafikerade områden kan hålla i upp till 20 år med endast lättare tillsyn. Detta innebär att asfalterade ytor kräver mindre frekvent underhåll jämfört med vissa andra beläggningar, vilket i sin tur sparar både tid, pengar och resurser.

 

 

Motverkar ogräs och tillväxt

Utöver dessa hållbara och miljövänliga egenskaper skapar dessutom asfalt en tät beläggning som förhindrar ogräs och annan oönskad växtlighet från att tränga igenom ytan. Detta minskar behovet av regelbunden ogräsrensning och ger en ren, prydlig och framförallt mycket beständig yta.

 

 

Enkel rengöring

Ytor som är asfalterade är också mycket lätta att rengöra, vilket är en stor fördel i urbana miljöer och trafikerade områden. Smuts, oljor och andra föroreningar kan enkelt avlägsnas med vanlig städutrustning, vilket hjälper till att bevara ytan och hålla den fin, jämn och attraktiv.

Hos Hulting Entreprenad AB har vi över 15 års erfarenhet i branschen, och vi är stolta över att erbjuda asfalterings-lösningar av högsta kvalitet med fokus på nöjda kunder. Så oavsett om du behöver en ny uppfart, vill anlägga en parkeringsplats eller andra liknande vägprojekt kan du lita på att asfalt i från oss är ett prisvärt, hållbart och miljövänligt val som kan anpassas efter just dina specifika krav och behov.

Skicka en offert-förfrågan

 

Är det svårt att rengöra asfalt?

Nej, ytor som är asfalterade är tvärt om mycket lätta att rengöra. Smuts, oljor och andra föroreningar kan enkelt avlägsnas med vanlig städutrustning.

 

Hur länge håller asfalt?

Lätt trafikerade asfalterade ytor kan hålla i upp till 20 år med endast mindre tillsyn.

 

Varför är asfalt ett miljövänligt val?

Vid produktionen av asfalt vidtas en rad åtgärder så som avancerade filter för att minska partikelutsläpp och miljöpåverkan. När asfalten väl är på plats har den sedan minimal miljöpåverkan och är dessutom 100 procent återvinningsbar.

0