Intresserad av asfaltering i Stockholm?
Nedan listar vi asfaltens egenskaper men även vanliga användningsområden. Om du inte hittar det du letar efter så kan du alltid kontakta oss!
Varför ska du välja asfalt?
Oavsätt om du behöver en ny uppfart till huset, nya parkeringsområden eller vägar i föreningen så har du hittat rätt. Vi på Hulting Entreprenad AB har under många år haft fokus på att leverera asfalteringar av hög kvalitet och bygga ett stort nätverk av nöjda kunder!
-
ASFALT ÄR BILLIGT
-
HÅLLER OGRÄS OCH TILLVÄXT BORTA
-
UNDERHÅLLSFRITT
-
LÄTT ATT RENGÖRA
-
HÅLLBART
-
BRA MILJÖVAL
Asfaltsentreprenad när den är som bäst!
Utöver mindre uppdrag, så som underhåll eller reparationer, utför vi självklart större entreprenader. Vi ansvarar då för hela uppdraget från start till mål. Vi har över 15 år i branschen och har många utförda projekt där vi ansvarat från planering till färdigställande.
Varför ska vi välja asfalt?
Beroende på användningsområde kan asfalten självklart anpassas efter önskemål och användningsområde. Asfalten kan om den producerats på rätt sätt vara allt från slitstark, ljuddämpande, flexibel eller erbjuda bra grepp för fordon.
Vilken typ av användningsområde ni önskar bestämmer egenskaperna.
Hur påverkar asfalt miljön?
Den största påverkan på miljön kommer vid produktionen av asfalt, det är då både kolväten och stoft frigörs från produktionen. Idag använder vi bra filter för att på bästa sätt motverka en allt för stor påverkan.
När asfalten väl är på plats finns det väldigt lite påverkan och är då 100% återvinningsbar. Även underhållet är i sig är väldigt miljövänligt då vi kan återanvända den gamla asfalten.
Hållbarheten bestäms av hur tungt trafikerad vägen är, tungt trafikerade vägar behöver underhållas var 6-10 år. Lätt trafikerade vägar behöver endast tillsyn var 20 år för att behålla sin funktion.
Vad innehåller asfalt?
Historiskt så var tjära bindemedlet i asfalt då kolproduktion var mycket mer vanligt. Idag produceras asfalt oftast på stationära eller mobila asfaltsanläggningar och då med en restprodukt från destilerad bergolja. Bindemedlet heter bitumen och har sedan mitten av 1970-talet varit det huvudsakliga bindemedlet för asfalt.
När man producerar asfalten hettas stenkross 95% blandat med bitumen 5% upp till 150-180 grader. Den färdiga asfalten kan sedan köras ut till arbetsplatsen och plattas till med vält.